Information om Kakor (cookies)

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator.

 

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator.
 
Genom att kakans innehåll skickas tillbaka med varje förfrågan till webbplatsen är det möjligt för servern att hålla reda på besökarens preferenser eller identitet (exempelvis om personen har loggat in).
 
Syftet är att användaren inte ska behöva ange språkval och andra inställningar eller logga in på nytt för varje besök.
Det görs för att ge en besökare tillgång till olika funktioner.
Det går ibland att använda informationen i kakan för att följa hur användare surfar.
 
Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor.
 
Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används.
Ditt samtycke hos oss gäller för följande domäner :ryttare.com
 
Kakor som exempelvis används för att samla information för annonsering samt för webbstatistik kan vara så kallade tredjepartskakor.
Vi använder också cookies och annan teknik för att skicka data till externa partners som hjälper oss med trafikmätning och analys av besöksbeteende.
Tredjepartscookies gör att du t.ex. ser annonser på produkter som du tidigare har klickat eller gjort sökningar på det hjälper oss att göra vår webbshop bättre.
 

Klarna Bank AB (publ) (”Klarna”) använder cookies för att känna igen användarens enhet i syfte att tillhandahålla personlig reklam för Klarna-produkter nästa gång användaren ska surfa på en handlarwebbplats som erbjuder Klarna-produkter, och för analysändamål.

Beständiga marknadsförings- och analyscookies

Dessa cookies innehåller ett unikt användar-ID som gör det möjligt för Klarna att känna igen användarens enhet nästa gång den användaren återvänder till en handlare som använder Klarnas tjänster. Dessa är beständiga cookies som lagras på enheten under en period på upp till 540 dagar från den senaste interaktionen med Klarna, eller tills de raderas och tillåter Klarna (i) att visa personlig marknadsföring av Klarnas produkter, inklusive kreditkampanjer till användaren och (ii) att utföra analyser av användarens beteende.

Genom att koppla det unika användar-ID som finns lagrat i cookien på enheten till den information Klarna har om användaren kommer Klarna att kunna känna igen användaren av den enheten. Den information Klarna samlar in genom cookies delas inte med någon tredje part.

Om Klarna

Klarna Bank AB (publ) lyder under svensk dataskyddslagstiftning och är personuppgiftsansvarig för ändamålet att behandla personuppgifterna enligt beskrivningen ovan. Klarna har ett dataskyddsombud och ett team bestående av personuppgiftsexperter. Klarna har även ett kundtjänstteam som hanterar frågor som rör personuppgifter. Du är välkommen att kontakta Klarna på dataskydd@klarna.se. Besök gärna www.klarna.com för mer information om Klarna och hur Klarna behandlar personuppgifter.

 
 
 
Du kan ställa in så att tredjepartskakor inte accepteras, samtidigt som andra typer av kakor är tillåtna.
Läsa mer om cookies hos PTS  https://www.pts.se/
Varukorg