Sprenger

Kvalitet som presterar

Sprenger

Dynamic RS

Det ergonomiska formade Dynamic RS mun-stycket ligger perfekt mellan tungan och gommen, vilket resulterar i en mjuk och jämn fördelning på hästens tunga. Den milda mittdelen som är vriden 45 grader gör bettet väldigt skonsamt där det ligger väldigt mjukt på tungan och utgör inget tryck på den känsliga gommen.

Dynamic RS bett – en vidareutveckling av KK-ultra bett där man gjort en mer ergonomisk utformning för en ännu bättre passform mellan tungan och gommen. Detta resulterande i bättre acceptans av bettet även på känsliga hästar. Bettets utformning ger också mjuka men effektiva tygelhjälper.

Novocontact

Det 3-delade novocontact betten är idealiska att använda på hästar som ibland tenderar att gå mot handen och bli starka, men är för känsliga att bli ridna på skarpare bett.

Novocontact bett har en unik oval utformning, vilket innebär större kontaktyta på hästens tunga. Ju större kontaktyta du får på hästens tunga ju mjukare tygeltag får du, utan att ge tryck på gommen.

Sprenger

Populära bett från Sprenger

Sprenger

Stigbyglar

4-system | Bow Balance | Flexcite

En flexibel unik  Stigbygel som avlastar/dämpar påfrestningen på ryttarens leder, ligament och knän.

Flexibiliteten kan också förhindra att man fastnar i stigbygeln då den är flexibel i fyra riktningar.

Den nya breda stigbygel plattan ger också mer komfort, stöd och balans.

Den unika bågen (som finns på Bow Balance o Flexcite) ger också ett mer optimalt skänkelläge vid ridning.

Fair Rider - Sporrar

En fantastisk innovativ sporre från Sprenger. Fair sporren är till för hästar som lätt får sporrskav, för hästar som är väldigt sporrkänsliga. Mycket bra för unghästar som skall vänjas in med sporrar, även mycket lämplig på ridskolor där eleverna får börja träna att rida med sporre.

Sprenger

Populära Sprenger tillbehör

Välj rätt bett för din häst

Att hitta rätt bett för din häst kan ibland kännas svårt. För att hjälpa dig i processen har Sprenger tagit fram en guide för att hjälpa dig hitta rätt bett för din häst i fyra enkla steg.

Välj rätt längd på ditt Sprenger bett

Välj rätt tjocklek på ditt Sprenger bett

Välj rätt Sprenger bett för din häst

Rengör ditt Sprenger bett

Om Sprenger

Tyskt hantverk. Sprenger ser stolt tillbaka på mer än 140 års erfarenhet av tillverkning och utveckling av hästsportsprodukter i samarbete med experter från vetenskap, sport och medicin. Få företag i branschen kan säga detsamma. Vanligtvis tillverkas inte bett, sporrar och stigbyglar av företagen själva, utan importeras från Fjärran Östern. Sprenger är stolt över att ha tillverkningsprocessen av sina egentillverkade produkter i sina egna händer från början till slut. Därför förtjänar Sprengers kunder bara det allra bästa.

Created by Titti Horse Equipment AB © 2023 All Rights Reserved.

Prenumerera på Ryttare & Häst ridsport nyhetsbrev

Varukorg
Rulla till toppen